Sinds een aantal dagen lagen er als een voorproefje al een aantal jeu de boules-banen op de Parade. In 2022 worden er maar liefst 22 overdekte Pétanque-banen gebouwd en verrijst er ook een compleet stadion op het plein naast de Bossche kathedraal.

De banen lagen gisteren in het centrum van de stad voor de finale van het wijktoernooi ‘Bossche Boules 2021′. Het toernooi werd de afgelopen periode in vier Bossche wijken gehouden.
Bossche Boules 2021 is een opstapje en opwarmertje naar het Europees kampioenschap ‘Pétanque 2022′ dat volgend jaar van 13 tot en met 17 juli op de Parade moet worden gehouden.
Den Bosch wil het evenement ook aangrijpen om de eenzaamheid onder de mensen terug te dringen. De bedoeling is dat er volgend jaar op allerlei banen in de wijken en dorpen door jong en oud jeu de boules wordt gespeeld.

Foto’s: Henk van Esch