Van zaterdag 31 juli tot en met zaterdag 21 augustus vindt bij Huis73 aan de Hinthamerstraat in ‘s-Hertogenbosch de expositie/workshop #YODO plaats. #YODO (You Only Die Once) afgeleid van YOLO (You Only Live Once) is gemaakt door Laurien Schrooten en is ontstaan vanuit een grote fascinatie voor de dood.

Waarom hebben wij vaak nog zo’n duistere kijk op de dood? Waarom gaan uitvaarten nog altijd zoals ze gaan? Waarom worden bruiloften en gender reveal parties tot in de puntjes voorbereid, maar doen we dat niet als het gaat om ons allerlaatste feestje?

Met deze vragen in haar gedachten creëerde Schrooten een nieuwe vorm waarin we onze uitvaartwensen creatiever en persoonlijker kunnen bespreken. #YODO is een installatie én workshop waarbij je in drie verschillende rondes je eigen uitvaart gaat ontwerpen. Vol met humor, ironie en contradictie, geeft Laurien je een andere kijk op de uitvaart en de dood.

Tickets voor de workshop zijn te bestellen via de agenda op www.huis73.nl (gebruik de tag “YODO”).

De workshops duren per keer ongeveer 45 min tot een uur. Deelname is gratis.

#YODO is te bezichtigen van 31 juli t/m 21 augustus bij Huis73, Hinthamerstraat 72 in Den Bosch. Geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 – 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 – 17.00 uur. Op zondag gesloten. Gratis toegang.