Eindelijk! Na 1,5 jaar was het dan weer zover… op zondag 22 augustus werd de Board ’n Flags wedstrijd gehouden op het strand van ’s Gravenzande. Ondanks de vakantieperiode verzamelden 5 sporters zich al erg vroeg bij het clubhuis in Maliskamp. Met een volgeladen trailer en vol enthousiasme vertrokken zij om half 8 naar de eerste editie van Board ’n Flags. Tijdens de Board ’n Flags zouden de 5 sporters op 4 onderdelen in verschillende leeftijdsklasses (11 jarige C aspiranten tot 30+ masters) in actie komen. De onderdelen die gedaan werden waren een board race sprint (ong. 400m lang), 2 rondes beachflags en een technische board race (ong. 1000m lang).

Na aanmelding en snel even de eerste contacten weer ophalen. Stond het eerste onderdeel op het programma, de board race. De board race wordt gedaan op een soort van surfplank waarbij de start en finish op het strand zijn en er op z’n 150m vanaf de waterlijn 3 boeien liggen die gerond moeten worden. De golven waren perfect om weer in het wedstrijdritme te komen. De Rosmalense lifesavers lieten zien dat ze tijdens de corona-lockdown fanatiek zelfstandig hadden door getraind en dat deze inspanning niet onverdienstelijk is geweest. Maar liefst 4 medailles werden er behaald. Helaas waren de weergoden ons niet zo goed gezind en moest het volgende onderdeel de beachflags in de regen worden gedaan. Toen merkte je pas echt goed hoe erg iedereen wedstrijden had gemist… ondanks de stromende regen stond iedereen naast het veld te kijken en de sporters probeerde met een big smile een "flag" te bemachtigen.

Beachflags is een onderdeel waarbij de deelnemers op hun buik in het zand liggen met het gezicht van de flags af. Op 20m afstand staan er flags, altijd 1 minder dan aantal deelnemers. Op het startsignaal staan en draaien de sporters zo snel mogelijk om en rennen naar de flags. Degene met een flag gaat door naar de volgende ronde. Ook nu wisten de Rosmalenaren 2 keer op het podium te komen. Na de lunch klaarde het op en brak de zon door. Mooi op tijd voor de 2e ronde beachflags. Tijdens de 2e ronde beachflags zag je dat de Rosmalense lifesavers een oefen rondje hadden gehad, want ze wisten 3 keer op het erepodium te komen.

Als laatste onderdeel stond er een technische board race op het programma. Normaal gesproken ga je bij een board race 1x door de branding en 1 x terug. Bij de technische boardrace was in de vorm van een M-parcours waardoor je 2x door de branding heen moest en 2x terug. Ook hierbij wisten de lifesavers van Rosmalen op het ereschavot te komen, 4 keer maar liefst.

Na een heerlijke wedstrijddag gingen de sporters met in totaal 7 maal een 3e plaats, 1 maal ene 2e plaats en 5 maal een 1e plaats weer terug naar Rosmalen. Op naar de Nederlandse Kampioenschappen begin september!