Start bouw nieuwbouw Seringenstraat Rosmalen

Woensdag 8 september was de feestelijke bouwstart van de 37 woonzorgappartementen aan de Seringenstraat in Rosmalen. Dit gebouw komt op de plek van de voormalige basisschool ‘t Ven. Ook de oudste leerlingen van de school (groepen 7 en 8) werden bij de opening betrokken. Zij hebben op deze locatie nog op school gezeten. Bijzonder aan het nieuwe gebouw is dat deze straks wordt verwarmd met ijs. Een goede reden om vandaag ook te trakteren op ijs. Maar dat gebeurde pas na een spectaculaire show van Mad Science.

Onder het gebouw komt een bak van 15 bij 5 meter, een soort zwembad, met daarin een bak met ijs. Deze verwarmt de appartementen in de winter en koelt deze in de zomer. Verder komt er een grote opvangbak voor water en een sedemdak.

Nadat alle kinderen en andere genodigden op ijs waren getrakteerd, reed de ijscokar naar basisschool ’t Ven waar de andere leerlingen van de school op een ijsje werden getrakteerd. Vervolgens reed de ijscokar de wijk in om omwonenden te trakteren en daarna fietste deze door richting de Hoef Annenborch om de ouderen daar te trakteren op een lekker ijsje.

Het complex wordt geen dependance van Annenborch maar biedt wel mogelijkheden op zorgvlak. Hierdoor zijn de appartementen uitermate geschikt voor mensen die het thuis niet meer alleen redden, maar de verbinding met de buurt niet willen verliezen.

Het gebouw bestaat uit drie woonlagen. De appartementen hebben twee slaapkamers en zijn circa 61m2 groot. Er komt ook een gemeenschappelijke woonkamer die multifunctioneel te gebruiken is. Op het terrein komen 30 parkeerplaatsen. Daarnaast komen er 15 extra parkeerplaatsen aan de Kamperfoelistraat. Het project is een samenwerking met de gemeente ‘s-Hertogenbosch, Annenborch, KdV Architecten en JOOST.

Foto’s: Peter de Koning