Denk mee binnen het project VERSE ALGORITMES

Welke informatie krijg je wel en niet te zien in je timeline op social media? Wat gebeurt er met een film die je op YouTube zet? Wat willen grote techbedrijven van ons weten? En vooral, wat doen ze met die informatie? Binnen het project VERSE ALGORITMES vanuit het Digitaal Atelier in Huis73 gaan we het komende jaar samen met kunstenaars, filosofen, wetenschappers, het onderwijs en jou op zoek naar antwoorden. We gaan samen het gesprek aan om meer te weten te komen over onze digitale leefomgeving.

Wat zijn eigenlijk algoritmes?
Een algoritme klinkt ingewikkeld, maar eigenlijk valt dat heel erg mee. Als jij kookt, gebruik je een algoritme. Als jij naar je werk rijdt, gebruik je een algoritme. Een algoritme is niets anders dan een heel algemene term voor ‘een stapsgewijze manier om iets te doen’. Het volgen van een recept (eerst water koken, dan de pasta er in) of het rijden van een route (eerste links, dan rechtdoor), zijn concrete vormen van een algoritme. Wat de risico’s van zo’n algoritme zijn en waar je voordeel uit kunt halen, daar zoomen we in dit project op allerlei manieren op in.

Onlangs is met de lancering van de website www.versealgoritmes.nl het project van start gegaan.