Stel dat je op een dag te horen krijgt dat je niet lang meer te leven hebt en je wilt dolgraag nog een keer een dagje naar het strand, de Efteling, de dierentuin of wellicht naar je woning. Zo maar een aantal voorbeelden van wensen die een persoon in de terminale fase van zijn leven kan hebben. Maar hoe ga je deze wens in vervulling laten gaan als je weinig energie hebt en zorgafhankelijk bent geworden?

Dan komt Stichting Ambulance Wens om de hoek kijken die alles in het werk zullen zetten om de laatste wens in vervulling te laten gaan. Een groep van 270 medisch geschoolde vrijwilligers vervullen dagelijks laatste wensen van deze doelgroep mensen.

Op zaterdag 16 oktober zal Tiana’s Zaterdag in het teken staan van de Stichting Ambulance Wens en is Jan van Geffen, verpleegkundige en vrijwilliger van de stichting, te gast in de studio. Jan zal ons meer vertellen over zijn bijzondere vrijwilligerswerk, het ontstaan van deze stichting, het plotseling overlijden van oprichter Kees Veldboer en hoe het sindsdien verder is gegaan met de stichting.

De gesprekken worden aangevuld met goede muziek zoals je dat van Tiana’s Zaterdag gewend bent.

Wil je een laatste wens mede mogelijk maken? Doneer dan je bijdrage op NL61 RABO 0112 9246 11 t.a.v. Stichting Ambulance Wens. Elke bijdrage wordt enorm gewaardeerd en komt zeer goed terecht.

Luister zaterdag 16 oktober van 12u tot 14u mee via www.ros-radio.nl Trined 532 www.ros-tvkrant.nl of Ziggo kanaal 43.