Dit schooljaar zijn wij gestart met een uniek en vernieuwend concept: de PeuterPlus groepen. Samen met onze lokale partners van de community Gelijke Kansen ’s-Hertogenbosch zijn we aan de slag gegaan om kinderen al op jonge leeftijd gelijke kansen te bieden.

Voor de meeste kinderen werkt het Nederlandse systeem van kinderopvang prima. Maar kinderen die wat meer aandacht nodig hebben, zijn niet gebaat bij groepen van zestien kinderen, en de daarbij komende geluiden en prikkels. Ze ontwikkelen zich beter in kleinere groepen, waarin ze meer aandacht krijgen van een pedagogisch professional en een goede start kunnen maken in het basisonderwijs. Die omgeving willen wij creëren in de PeuterPlus groepen.

Op vier verschillende kinderopvanglocaties van Kanteel Kinderopvang en ’t Sprookjesbos is dit jaar elk één PeuterPlus groep van acht peuters gestart. Twee pedagogisch professionals begeleiden de groep. Vanaf de zijlijn kijkt de zogenoemde vliegende brigade mee. De vliegende brigade bestaat uit medewerkers van verschillende organisaties die meer gespecialiseerde kennis en kunde met zich meebrengen. Op het moment dat de pedagogisch professionals zien dat extra ondersteuning de ontwikkeling van het kind kan verbeteren, vliegen zij in. Wel altijd in overleg met ouders; we doen het samen.