Alzheimer Café in ‘s-Hertogenbosch op 8 november

Als gevolg van de ziekte, kan iemand met dementie lusteloos worden. Er wordt ook wel gezegd dat iemand minder initiatief neemt. Als je voorstelt om iets te doen, wordt dat afgewezen. Iemand met dementie belooft je te helpen, maar blijft vervolgens op de bank zitten. Hobby’s worden verwaarloosd en contacten met vrienden verwateren. Wat is lusteloos gedrag? Waardoor wordt het veroorzaakt? Hoe ga je ermee om? We bekijken deze avond een video over lusteloosheid door dementie. Hierin vertellen mantelzorgers, een hoogleraar ouderenpsychologie en een GZ-psycholoog meer over de oorzaken van lusteloosheid en geven tips voor de omgang ermee.

Het Alzheimer Café vindt plaats in het restaurant van woonzorgcentrum Vivent De Hooghe Clock op de Klokkenlaan 85 in ’s-Hertogenbosch. Zaal is open vanaf 19.00u. Het programma start om 19.30u en eindigt om 21.30u. De toegang is gratis. Vooraf aanmelden is niet nodig.