Ook in 2021 heeft het bestuur van Stichting Gedachteniskapel Rosmalen het besluit moeten nemen om de levende kerststal op de Driesprong af te blazen. De reden laat zich raden: door de onzekere situatie rondom Covid19 acht het bestuur het niet verantwoord om de opbouw en het bezoeken van de stal door te laten gaan.

Al meer dan 25 jaar staat hij er ieder jaar: de levende kerststal op de Driesprong in Rosmalen. In de kerstperiode komen vele kinderen, ouders, opa’s en oma’s samen kijken naar de levende schapen, de beelden in de kerststal met als hoogtepunt de knikengel. Maar helaas heeft het bestuur van de Stichting die de kerststal organiseert moeten besluiten voor het tweede jaar op rij dit evenement niet door te laten gaan.

Dat was een lastig besluit voor het stichtingsbestuur. Want niet alleen de bezoekers beleven plezier aan de stal, ook de vrijwillige bouwers en wachters kijken ieder jaar uit naar de jaarlijkse activiteit van opbouwen van de stal en het begeleiden van de bezoekers. Vooral de uitleg bij de beelden, die vormgegeven zijn naar voorbeeld bekende Rosmalense mensen uit het nabije verleden, zorgen iedere keer voor herkenning en plezier bij jong en oud.

Alternatieve stal

Ook al gaat de levende stal dan niet door, toch heeft de stichting gezocht naar een alternatieve locatie voor het etaleren van de beelden. Die locatie is gevonden en uiteraard staat hier ook de knikengel opgesteld. Zij wuift allen met haar vleugels de hoop toe dat de stal volgend jaar weer gewoon staat waar het hoort: op de Driesprong in Rosmalen.