Deze week is weer een aflevering verschenen van Rosmalla, het periodiek van de Heemkundekring Rosmalen. Opnieuw een prachtig uitgevoerd blad met veel interessante artikelen over de rijke geschiedenis van “ons durpke.”

Zo wordt verteld over het werk door vrijwilligers om het archief in de kelder van Perron-3 op orde te krijgen. Datzelfde Perron-3 blijkt ook nog een atoomschuilkelder te kennen!

Er is opvallend veel aandacht voor ons Brabants dialect in dit nummer. De Hinthamse revue uit de vijftiger jaren wordt beschreven en nog verder terug: artikelen over klooster Annenborch en het grondgebruik in Rosmalen in de vorige eeuw. Dit en nog veel meer.

Op een prettige manier geschreven, met prachtige foto’s. Leden van de Heemkundekring krijgen het blad gratis thuisbezorgd, het boekje ligt ook in onze beide Rosmalense boekhandels te koop voor maar 5,50 euro.