Gratis online workshop over onzindelijkheid bij katten

Op internet kun je allerlei tips en trucs vinden om de onzindelijkheid van je kat op te lossen, sommige websites praten over de mogelijke oorzaken, zoals pijn bij het plassen of stress. Ook kun je bergen tips vinden zoals: het plaatsen van een extra kattenbak , het grit vaker vervangen, ander grit gebruiken, satéprikkers in de plantenbak, aluminiumfolie neerleggen of vuilniszakken plaatsen op de plek waar de kat plast. Het één is zinniger dan het ander. De websites die goede informatie geven vragen van een eigenaar de nodige leesinspanning en dan is het vaak niet echt duidelijk wat je zelf het beste kunt gaan doen.

Heel wat eigenaren tolereren heel veel van hun kat, en als ze professioneel advies vragen dan hebben ze vaak al het hele internet afgezocht en van alles geprobeerd. Vaak hebben de trucjes een negatief effect op het leefcomfort van alle huisgenoten. Ook denkt menig eigenaar ‘het is een kat, het hoort erbij en het is zo’n leuk en lief beest’.

Het kan echt anders! Graag helpt Jacomijn Hendrickx je op weg in een workshop over het hoe en waarom van onzindelijkheid. Hierdoor leer je je kat beter kennen en daardoor begrijp je nog beter waarom je kat het doet. Jacomijn organiseert drie gratis online bijeenkomsten en aanmelden is noodzakelijk. Je kunt kiezen uit: donderdagavond 16 december (19.30 – 21.30), vrijdagmiddag 17 december (13.00-15.00 uur) en zaterdagochtend 18 december (9.30 – 11.30 uur). Aanmelden is noodzakelijk en kan via dierengedragadvies.nl waarna je je inloggegevens voor Zoom ontvangt.

Jacomijn Hendrickx is gediplomeerd deskundige en adviseur voor gedrag en welzijn van honden, katten, konijnen knaagdieren.