De leden hebben van GroenLinks ’s-Hertogenbosch hebben de top 10 kandidaten vastgesteld. Lijsttrekker Ufuk Kâhya was al eerder per referendum gekozen. Nu zijn ook de nummers 2 tot en met 10 bekend. Een sterke lijst met nieuwe namen en met ervaren raadsleden.

1. Ufuk Kâhya (1988, Boschveld)

2. Wies Korver-van Weegberg (1972, Vughterpoort)

3. Antoon van Rosmalen-van den Eerenbeemt (1954, De Muntel)

4. Hessel Bos (1996, Het Zand)

5. Steven van Slageren (1957, Sparrenburg, Rosmalen)

6. Nicole Huijbrechts (1980, Het Zand)

7. Yeliz Doğan (1986, De Hofstad)

8. Daan Scholten (1992, De Groote Wielen)

9. Lars Meijer (2000, De Staatsliedenbuurt)

10. Anouschka te Lintelo (1992, De Overlaet Oost, Rosmalen)

De definitieve lijst had eerder bekend moeten zijn, maar door de avondlockdown moest de ledenvergadering verplaatst worden naar een later moment.

Tegelijk met de kandidaten is het verkiezingsprogramma vastgesteld. Afgelopen college was het groenste ooit. “De invloed van GroenLinks is duidelijk te zien”, aldus wethouder Ufuk Kâhya.

“Ik ben trots op wat we hebben bereikt afgelopen vier jaar. Na tientallen jaren is het eindelijk gelukt om de Van Berckelstraat autovrij te maken. En we hebben voor elkaar gekregen dat het percentage sociale woningen bij nieuwbouw van 25% naar 30% is verhoogd.

Met deze fantastische kandidaten en het prachtige programma gaan we de komende 4 jaar werken aan een groen en sociaal ‘s-Hertogenbosch. Met gelijke kansen, ongeacht in welke wijk je bent geboren, meer duurzame sociale huurwoningen en voor een beter klimaat en meer biodiversiteit!”