De gemeente ’s-Hertogenbosch maakt zich zorgen om de groep inwoners die te maken krijgt met een stijgende energierekening en die niet in staat zijn deze te betalen. Vanuit het Rijk is een aanvullende compensatie beschikbaar voor inwoners met een laag inkomen. Voor een groep inwoners is dit mogelijk niet voldoende om de hogere energierekening te kunnen betalen. Daarom roepen we inwoners die problemen hebben met het betalen van hun energierekening op om zich te melden bij Eerste Hulp bij Geldzaken. Samen kijken we naar oplossingen.

Er is sprake van een uitzonderlijke situatie op de energiemarkt. De energieprijzen, en in bijzonder die van gas, zijn in de afgelopen maanden fors gestegen. Daarom heeft het Rijk de energiebelasting verlaagd. Daarnaast krijgen huishoudens met een laag inkomen volgend jaar een extra bijdrage van het Rijk. Voor een aantal huishoudens stijgt de energierekening echter zo veel, dat ze moeite krijgen met het betalen ervan. Deze huishoudens willen we ondersteunen.

Eerste Hulp bij Geldzaken is hét loket van de gemeente ‘s-Hertogenbosch voor inwoners met zorgen en vragen over geldzaken. Door mee te kijken naar de financiële situatie, kunnen we maatwerkadvies en -ondersteuning geven. We vinden het belangrijk dat iedere inwoner rond kan komen. De ondersteuning van het Rijk voor de stijgende energiekosten, helpt daarbij. We roepen inwoners die problemen hebben op, om op tijd aan te kloppen bij Eerste Hulp bij Geldzaken.

Eerste Hulp Bij Geldzaken: telefoonnummer (073) 615 51 55