Drie Koningen, Drie Koningen, geef mij een nieuwe hoed, hoed, hoed!

Drie Koningen, drie geschenken.

Zorg jij voor het vierde geschenk?

Na het vieren van het Kerstfeest bereidt normalerwijze de aloude Hertogstad zich voor op Koninklijk bezoek. Traditioneel, uitbundig, gastvrij en pontificaal verwelkomt de stad jaarlijks de Drie Koningen uit het Oosten; Caspar, Melchior en Balthasar. De Driekoningenintocht en viering kent een lange traditie in ’s-Hertogenbosch; al sinds 1930 volgen de Drie Wijzen uit het Oosten de Bijbelse ster via de Grote Kerk op weg naar de stal in de Sint-Jan om het pasgeboren kindje Jezus hun geschenken aan te bieden. Nergens in Nederland wordt het Driekoningenfeest, waar honderden kinderen aan mee doen, zo groots en inhoudsvol beleefd als in ’s-Hertogenbosch.

Helaas, ook dit jaar is alles nog anders. Daarom kunnen wij de editie 2022 op 6 januari niet live door laten gaan.

Tijdens de Driekoningenweek vragen we aan kinderen: ‘Kleur de tekening in, voeg er een persoonlijke boodschap aan toe en geef deze aan iemand die een lief berichtje goed kan gebruiken.’

De zeer fraaie en informatieve film (versie 2022) focust zich op het vierde geschenk. In de huidige moeilijke tijd staat het vierde geschenk met name voor het omzien en solidair zijn naar elkaar en aandacht hebben voor kinderen die het in deze (corona) periode erg lastig hebben.

De tekst voor de film is geschreven door Mijke Pol, zij verzorgt ook de voice-over.

Ruut van der Beele en Jef Monté zijn verantwoordelijk voor de regie en de opname.

Bekijk en beluister vanaf 3 januari de kindvriendelijke Driekoningenfilm op social media, hier is ook de tweezijdige kleurplaat te downloaden.

Stichting Driekoningen ‘s-Hertogenbosch | Hekellaan 16 | 5211 LX ’s-Hertogenbosch

www.3kdb.nl facebook@3kdebosch