Een goed leven voor álle Bosschenaren. Dat is wat wij willen.
Onze stad en dorpen liggen er doorgaans prachtig bij. Straatjes en steegjes om van te houden, een rijk verenigingsleven, bruisende horeca, een rijke cultuur van carnaval tot urban. Het is fijn om Bosschenaar te zijn.
Maar er is ook een andere kant. De prijzen voor een huis zijn inmiddels torenhoog. Op een betaalbaar huurhuis moet je tien jaar wachten. Ook leeft één op de tien gezinnen in armoede. En terwijl sterke scholen in de binnenstad en sportclubs in goede wijken een wachtlijst hebben, lopen scholen en clubs in zwakke wijken leeg. In kwetsbare wijken leef je gemiddeld 15 jaar minder gezond en 7 jaar korter.
De PvdA-Den Bosch voerde daarom oppositie voor meer sociale politiek. We voorkwamen pijnlijke bezuinigingen op armoedebestrijding, op het vervoer voor kinderen met een beperking, op sport voor ouderen. We realiseerden met andere partijen dat er méér betaalbare huizen worden gebouwd. We boksten het voor elkaar dat honderden veteranen hun plekje in onze stad houden
Die inzet smaakt naar meer. Wat wij willen? Dat kinderen in kwetsbare wijken meer kansen krijgen. Dat starters niet onze gemeente ontvluchten voor een betaalbare woning. Dat het klimaatbeleid juíst inwoners met weinig geld verder helpt. Dat onze clubs en verenigingen onze stad en dorpen blijven maken tot een fantastische plek.
Het moet socialer. Zodat het voor iedereen fijn is om Bosschenaar te zijn!
Pieter Paul Slikker | Lijsttrekker PvdA-Den Bosch