Een immens decor, de Sint Jan, ruim 80 acteurs in een compleet, tijdelijk, openluchttheater: De middeleeuwen keren helemaal terug in de voorstellingen van ‘Strijd om de Kathedraal’. De bekende schrijver Jacques Vriens bewerkte zijn gelijknamige boek en regisseerde deze grote productie van Stichting De Theatermakers. Vanwege het 800-jarig bestaan van de Sint Jan zal dit spektakel bij en zelfs op deze kathedraal te zien zijn tussen 8 en 18 september.

‘Strijd om de Kathedraal’ is een humoristisch, historisch en spannend verhaal dat zich afspeelt in de fictieve stad ‘Trichterbosch’. Het geeft een prachtig beeld van het leven in een middeleeuwse stad, de bouw van een kathedraal, het felle verzet daartegen en van de (soms dubieuze) rol die de geestelijkheid speelt.

Veel mensen zijn het helemaal niet eens met de komst van de kathedraal. Daarom wordt de bouw regelmatig gesaboteerd. Thies en Mette dreigen daar het slachtoffer van te worden. Thies is de zoon van de bouwmeester en moet zijn vader opvolgen bij de bouw, of hij dat nou wil of niet. Mette is een blind meisje en daardoor een ‘heksenkind’, dat door de andere kinderen gepest en buitengesloten wordt. Toch sluiten Thies en Mette een onmogelijke en verboden vriendschap.

Als de vader van Mette verongelukt zal zij worden ingezet om ‘de heren te amuseren’ in de dubieuze herberg van haar tante. Thies doet er alles aan om haar te helpen…

‘Strijd om de Kathedraal’ is een echte familievoorstelling die te zien is bij de Sint Jan (aan de kant van de Hinthamerstraat) in Den Bosch op 8, 9, 10, 11, 15, 16 en 18 september, aanvang is om 19.30uur. Meer informatie en kaarten op www.strijdomdekathedraal.nl.