De komende dagen loopt de temperatuur op naar 25 tot 30 graden. Lekker weer om te zwemmen.  Maar let op, u kunt niet overal zwemmen. Alleen officiële zwemlocaties zijn schoon en veilig. De waterkwaliteit van de andere wateren controleren we niet. Vanwege gezondheidsrisico’s raden we mens en dier af om hier te zwemmen. Daarnaast geldt een zwemverbod in vaargeulen en bij bruggen, sluizen en havens.

Officiële zwemwaterlocaties

Wilt u afkoelen in natuurwater? Dat kan in het Engelermeer, de Oosterplas, de Zuiderplas of de Groote Wielen. Op de website van Zwemwater vindt u actuele informatie en nieuws over de officiële en goedgekeurde zwemwaterlocaties in Nederland. Deze locaties worden tijdens het badseizoen (1 mei tot 1 oktober) regelmatig onderzocht op verontreinigingen.

Laat uw hond niet zwemmen in natuurwater

De officiële zwemwaterlocaties zijn alleen bestemd voor mensen. Honden zijn hier niet welkom.

Wij raden hondenbezitters af om de hond te laten zwemmen in de overige wateren. Doordat de waterkwaliteit hier onvoldoende in beeld is, is dit water niet veilig. In dit water kan blauwalg of botulisme voorkomen. Van deze giftige bacteriën kan de hond (erg) ziek worden.

 

Tips voor uw hond tijdens warme dagen:

Beperk lichamelijke inspanning

Wandel vooral in de ochtend en in de avond, dan is de lucht minder warm

Zorg voor voldoende schaduw en verkoeling

Laat uw hond nooit achter in de auto

Laat de hond niet op heet asfalt lopen

Houdt de vacht kort

Laat de hond genoeg drinken (maar niet ijskoud)

Is de temperatuur van uw hond warmer dan 40,5 graden? Neem dan contact op met de dierenarts.

 

Kijk voor meer informatie over zwemwater op www.s-hertogenbosch.nl/zwemmen