Drie dagen lang zijn in Annenborch vijf prachtige kermis attracties te bezichtigen die Bert van Houten met engelengeduld minutieus heeft nagebouwd.
De mooie bouwwerken zijn traditioneel jaarlijks te zien op de Tilburgse kermis waar dit jaar vijfentwintig duizend bezoekers in de grote en fraaie Spiegeltent de mini kermis bewonderden.
Voor Bert was het de laatste keer dat hij op de Tilburgse kermis stond.
Dinsdag 18 oktober 10.00 uur zal de Expositie mini kermisattracties van Bert van Houten geopend worden door Nicole Vermolen.
De minikermis is ook op 19 en 20 oktober te bewonderen.

Ook zij is geboren in Orthen zoals ook Bert van Houten en is een kind van de kermis en nu meester in rechten en nauw betrokken bij het besturen van de bond van kermisexploitanten, en ook is zij bestuurder van stichting Kermiserfgoed.

Die donderdagmiddag 20 oktober is het extra de moeite waard om een bezoekje te brengen aan het restaurant van Annenborch.
Dan treedt Bert samen met zijn vrouw Ria namelijk op als duo dat vooral Nederlandstalig repertoire brengt.
Tussen 14.00 en 17.00 uur kunnen bewoners en bezoekers gezellig meezingen want Bert en Ria hebben voor iedereen een meezingboek met teksten.

Ook in de sfeer van toen is er een fotograaf die de bekende zwart wit foto’s maakt die vroeger in de etalage van de sigarenwinkel konden worden bekeken. Het is echt zo’n middag met een nostalgische kermissfeer van vroeger.
De  Stichting Vrienden van de Annenborch  heeft deze unieke  expositie voor het eerst in Rosmalen mede mogelijk gemaakt

Tekst:  Herman van Dinther