Voor veel inwoners van Rosmalen is lid zijn van MHC Rosmalen een vanzelfsprekendheid.
Toch zijn er in Rosmalen kinderen (tot 18 jaar) die door de financiële situatie van hun ouders geen lid kunnen worden van de club.
En dat worden er komende tijd meer vanwege de stijgende energieprijzen en de inflatie.
Dat is de reden dat MHC Rosmalen en het Jeugdfonds Sport & Cultuur ‘s-Hertogenbosch-Vught hun bestaande samenwerking hebben verlengd tot 2024.
Sport in verenigingsverband, óók de hockeysport, helpt een kind zich te ontplooien: lichamelijk, mentaal, geestelijk en sociaal.
Het kind heeft daar baat bij, zoals dat ook geldt voor het gezin en de lokale samenleving. Daarom moeten er geen drempels zijn om lid te worden van een sportvereniging.
Voor ouders die de contributie voor hun kinderen niet kunnen betalen, biedt het Jeugdfonds financiële ondersteuning. Daarom werken wij samen met het Jeugdfonds Sport & Cultuur ‘s-Hertogenbosch-Vught.
Om in aanmerking te komen voor een vergoeding, kan een aanvraag worden ingediend via een van de intermediairs van het Jeugdfonds. Die zijn werkzaam in het welzijnswerk, de hulpverlening, het onderwijs of stichting Leergeld Den Bosch.
MHC Rosmalen en het Jeugdfonds verlengen hun samenwerking met twee jaar tot 2024. Naast vergroting van de sportparticipatie werken beide organisaties aan meer bekendheid over het Jeugdfonds Sport & Cultuur en aan gezamenlijke fondsenwerving.