OJC gaat de winterstop in op een mooie zevende plaats op de ranglijst, met 26 punten. Wie dat bij aanvang van de competitie voorspeld had, zou betiteld worden als ras-optimist.

Toch heeft de wedstrijd tegen UNA de winterstop voor OJC ingeluid met een bittere nasmaak. Wel was het een leerzame dag voor het jonge OJC-team. UNA speelde volwassen en haalde optimaal rendement uit de laatste officiële wedstrijd van 2022.

Na een gelijkwaardig begin kwam UNA na 10 minuten op voorsprong door een doelpunt waar de verdediging van OJC er niet goed uit zag. Ook bij de 0-2 en 0-3 was dat het geval. Na een mooie reeks van 5 ongeslagen wedstrijden en 11 punten waarin de verdediging van OJC wel goed bij de les was, kwam deze snelle 0-3 achterstand als een mokerslag aan bij de gastheren. De goede individuele actie van Dennis Knuiman bracht de ruststand op 1-3 en bood enig perspectief voor OJC.

Na de pauze greep OJC direct het initiatief en hield UNA goed onder druk. In de 57e minuut profiteerde het volwassen UNA echter optimaal van een duwtje met de rechtervoet van Daan van Tooren tegen een directe tegenstander. Rood voor Daan en de wedstrijd was beslist. De 1-4 en 1-5 waren voor de statistieken en OJC bleef met een kater achter.

De weg naar volwassenheid gaat altijd gepaard met pieken en dalen. De opdracht die OJC heeft naar de tweede competitiehelft is om slimmer, volwassener en stabieler te worden.