Op donderdag 15 december staat OJC ROSMALEN in het teken van ‘In het volle licht’. Iedereen, leden en niet-leden, is die avond van harte uitgenodigd op Sportcomplex De Groote Wielen om bij OJC een lichtje aan te komen steken. Met elkaar branden we zo honderden lichtjes om stil te staan bij mensen die het moeilijk hebben. Mensen die in deze donkere tijd eenzaam zijn, extra hard moeten werken om hun hoofd boven water te houden of gewoon een moeilijke tijd hebben omdat ze een geliefde moeten missen in de komende periode.

De kaarsjes (à € 5,-) worden geplaatst op de tribune van OJC, en staan symbool voor het spreekwoordelijke licht aan de horizon. De kaarsjes zijn vooraf te koop via www.ojcrosmalen.nl/in-het-volle-licht. Ook op de avond zelf zijn er nog kaarsjes te koop bij OJC.

Programma

Vanaf 19.00 is iedereen van harte welkom en kan dan al zijn kaarsje plaatsen. Om 19.30 volgt een openingswoord. Tot 21.00 uur spelen we passende muziek, en kunnen deelnemers een drankje nuttigen. Om 21.00 uur maken we de opbrengst bekend, en houden we een minuut stilte op het hoofdveld, bij de verlichte tribune.

Opbrengst

De opbrengst wordt evenredig verdeeld onder de Stichting Door!nakanker en de Stichting Quiet. Deelnemers van deze Stichtingen zijn ook aanwezig deze avond. De opbrengst van de avond wordt evenredig verdeeld.

Activiteiten stichting Jan van Roosmalen

Ook in 2023 organiseert de Stichting Jan van Roosmalen activiteiten voor Rosmalen. In 2022 heeft de Stichting een aantal evenementen en projecten kunnen organiseren voor verschillende kwetsbare doelgroepen. 

De actie is opgezet in samenwerking met Leander Pennings, Wilma van Beekveld, Mecheline Heijmans en Saskia van der Velden.