Op vrijdagavond 23 december 2022 kan iedereen, jong en oud, deelnemen aan de unieke Kerstwandeling door Rosmalen: Op weg naar Kerst’. Wandel mee en beleef het eeuwenoude kerstverhaal.

 

De Kerstwandeling gaat langs verschillende locaties in Rosmalen, waar de belangrijkste scènes van het kerstverhaal worden verbeeld.  Traditie speelt daarbij een belangrijke rol maar het geheel wordt in een eigentijds jasje gestoken waarbij de boodschap overeind blijft. Laat u verrassen door een verhaal, een mooie samenzang, dans en aansprekend toneel.

Kerstmis is een feest dat mensen verbindt, gelovig of niet.

De wandeling begint en eindigt bij Perron-3 in Rosmalen. Starten is mogelijk vanaf 17.30 uur tot 20.30 uur en deelname is gratis.De tocht duurt naar verwachting circa 1,5 uur waarbij in groepen gelopen wordt onder leiding van een verteller. Deelnemers dienen zich van tevoren in te schrijven via onze website  www.opwegnaarkerst.nl. Dit is mogelijk vanaf 8 december. Om de tocht nog sfeervoller te maken, kunnen kinderen een lampion meenemen.

Organisatie

‘Op weg naar Kerst’ is begin 2017 ‘geboren’ in de stal van de Mariaparochie, Rosmalen. In samenwerking met de Protestantse Gemeente Berlicum/Rosmalen is een projectgroep al maanden bezig met de organisatie van deze mooie wandeling. Diverse koren, verenigingen en organisaties in en om Rosmalen dragen van harte hun steentje bij aan dit initiatief. Samen met sponsors en professionals die gratis hun bijdrage leveren maken zij deze sfeervolle kerstwandeling mede mogelijk.

 

Nog steeds vrijwilligers gezocht!

Koren, dansgroepen, vertellers, muziekgezelschappen en toneelspelers zijn al druk aan het repeteren en in veel gesprekken wordt de wandeling genoemd. Er worden meer deelnemers dan voorgaande jaren verwacht en toen waren dat er al zo’n 500! Daarom zijn er veel helpers nodig. Voorlopers, achterlopers, meelopers, vertellers, rolstoelduwers, klusjesmensen, tentenbouwers en -afbrekers, verkeersregelaars, gastheren en -vrouwen, noem maar op: ze zijn onmisbaar, overdag en ’s avonds. Doe mee als vrijwilliger!

Aanmelden kan bij :

 

Toos van Andel, tvanandelvdelft@gmail.com      tel. 073 521 22 28 / 06 49 77 48 36

Roel Dekens, roeldkz@gmail.com

Miel Nanlohy, elnanlohymanuhutu@gmail.com