Op Zondag 12 februari 2023 wordt er eindelijke weer een Reutemeteutrit gereden.
De auto en motor mag versierd worden en de carnavalsoutfit uit de kast gehaald. De start is vanaf elf voor half een op het Gildeplein in Zandhazendurp.

ReutemeWAT?!?
De Reutemeteutrit is een carnavaleske puzzelrit voor auto’s en motoren, die wordt verreden aan de hand van een routebeschrijving met ludieke opdrachten en een bondig reglement. De rit is ca. 30 kilometer lang en duurt (inclusief een pauze) twee uur en 30 minuten. Het is dus absoluut geen race!

Jaarlijks wordt deze rit verreden op de laatste zondag voor carnaval, het is dus de carnavalsopwarmer bij uitstek! Helaas is deze rit 3 jaar niet door kunnen gaan omdat in 2020 de weergoden ervoor zorgden dat het niet veilig was en de jaren 2021 en 2022 het bekende virus de aanleiding was. Maar dit jaar kan en mag het weer. En de organisatie hoopt op veel inschrijvingen.

Inschrijven/starten
Inschrijven gaat via de site reutemeteutrit.nl  Op 12 februari is vanaf 11.30 uur iedereen van harte welkom in de feestzaal van D’n Beer. Dan kan er nog worden ingeschreven tot 13.00 uur als het maximale aantal inschrijvingen van 111 nog niet is bereikt.

Om elf voor half één lost Michiel Houdijk, de drager van ’t Elfde Jèske, op het Gildeplein het startschot voor Prins Dirk d’n Urste en Adjudant Ton. Daarna gaan tot 13.30 uur de overige deelnemers van start.

Reutemeteut afterparty en uitreiking van ritprijzen
De finish is weer op het Gildeplein en is het feest in zaal D’n Beer met o.a. DJ Herman Hubers. Rond 17.30 uur start de prijsuitreiking van de versierde auto’s en bekendmaking van Miss Reutemeteut 2023.

Er zijn weer volop tombolaprijzen te verdienen; met skónner prijzen dan gedocht.

Aansluitend verwelkomen we Prins Dirk d’n Urste en adjudant Ton uit Zandhazendurp. Zij maken de prijswinnaars bekend en reiken de ritprijzen uit. Het officiële programma duurt tot ca. 19.00 uur. Het (na) genieten en feestvieren kunnen alle Reutemeteutdeelnemers daarna nog voortzetten.