Dinsdag 14 februari hebben we de eerste 9 bomen geplant op het schoolplein van KC De Terp in Rosmalen. In deze weken planten we in totaal 30 bomen op schoolpleinen in de gemeente. 
Op het schoolplein van KC De Terp staan straks negen bomen extra: drie platanen, drie elzen en drie iepen. Allemaal bomen die flink kunnen uitgroeien in de vruchtbare grond in deze voormalige polder. 
De bomen op dit schoolplein gaan zorgen voor meer schaduw op het schoolplein en rond school. Bomen zorgen ook voor verkoeling op warme dagen omdat ze water verdampen.
Zo draagt groen bij aan klimaatbestendigheid, ofwel een prettige omgeving om te spelen en te leren, ook als het erg warm is.
Verder zorgen bomen voor een betere bodem, waardoor regenwater makkelijker in de grond wordt opgenomen. Belangrijk voor wanneer het hard regent, en dat gebeurt helaas steeds onregelmatiger en heftiger. |
Daarnaast is de aanplant van bomen belangrijk voor de biodiversiteit – alle beestjes, plantjes en ander leven dat ook een plekje zoekt.
Het is belangrijk dat kinderen buiten spelen. In een groene omgeving is dat prettiger en gezonder, daarom zetten we als gemeente in op (verdere) vergroening van schoolpleinen.