Thuiskomen na een dag carnaval en dan merken dat inbrekers uw hele huis overhoop hebben gehaald? De carnavalsstemming zal dan snel omslaan naar een carnavalskater. Carnaval is voor inbrekers een goede gelegenheid om hun slag te slaan.

Met een paar maatregelen kunt u de kans verkleinen dat inbrekers uw woning aandoen. Uiteraard is goed hang- en sluitwerk een goed begin. Maar zorg er ook voor dat wanneer je van huis gaat je alle ramen en deuren sluit en de sleutels uit het slot haalt. Zorg er eventueel voor dat er in de avond licht brandt, eventueel op een tijdschakelaar. Ook kunt u waardevolle spullen het beste uit het zicht leggen. Zorg dat er geen ladders, containers of andere hulpmiddelen bij uw woning staan die het makkelijk maken om naar binnen te klimmen.

Als buurtgenoten help je elkaar om alert te zijn op verdachte situaties! Ziet u iets verdacht, bel dan met de politie.

Een fijne en gezellige carnaval!