Op zaterdag 18 maart is de Landelijke Opschoondag. Een mooie gelegenheid om samen met uw familie, buren, vrienden of collega’s aan de slag te gaan voor een schone buurt. Kom ook in actie en pak iets op.

Meld uw deelname aan op de website van Nederland Schoon. Op deze website vindt u alle schoonmaakacties op een handige kaart. U kunt aansluiten bij een bestaande schoonmaakactie of  uw eigen schoonmaakactie organiseren. Het afval kan gewoon in uw grijze restafvalcontainer.

Gratis handschoenen en vuilniszakken

Bij 5 of meer deelnemers kunt u bij Nederland Schoon een gratis opschoonpakket aanvragen (u betaalt wel verzendkosten). Hierin zitten handschoenen en vuilniszakken. Vraag deze aan via de website van Nederland Schoon.

Wilt u liever een afvalknijper van ons lenen? Dat kan ook. Geef vóór maandag 13 maart aan ons door voor hoeveel volwassenen en/of kinderen u afvalknijpers nodig heeft. U kunt de afvalknijpers (na reservering) op woensdag 15 maart tussen 09.00 – 15.30 uur afhalen op onze gemeentewerf de Maashoeve (adres: Belgeren 10 in ‘s-Hertogenbosch).

Op woensdag 22 maart tussen 08.30 – 15.30 uur levert u de afvalknijpers weer in op de Maashoeve. De vuilniszakken met het verzamelde afval stopt u in uw grijze restafvalcontainer.

Wilt u vaker een schoonmaakronde lopen?

Meld u dan aan als wijkheld. Wijkhelden houden samen hun buurt schoon. Ze lopen regelmatig een schoonmaakronde door de buurt en ruimen dan het zwerfafval op. Iedereen kan aan de slag als wijkheld! Kinderen van groep 3 t/m groep 8 verdienen er een zakcentje mee, volwassenen doen het vrijwillig. U krijgt van ons een veiligheidshesje, afvalknijper en vuilniszakken.