Schaken wordt steeds populairder. Online is het aantal schaakliefhebbers afgelopen jaren verdubbeld. Maar niets is zo leuk als live schaken! Tweede paasdag, maandag 10 april, organiseert schaakvereniging De Kentering twee gezellige schaakevenementen voor inwoners van Rosmalen en omgeving. ’s Middags van 14:00 tot 17:00 uur een toernooitje van vijf partijen van elk een half uur, met prijzen in verschillende categorieën. En ’s avonds van 19:00 tot 22:00 uur spelen enkele sterke schakers een simultaan tegen elk tien spelers tegelijk.

De simultaangevers zijn bekende Brabantse schakers. Loek Mostertman was in het verleden kampioen van de beroemde schaakclub HMC en is bereid gevonden als simultaangever aan te treden. Ook Ton Snoeren, de huidige Brabantse veteranenkampioen, neemt het op tegen iedereen die durft. En bij veel belangstelling worden er ook nog twee simultaans gegeven door twee sterke clubspelers van De Kentering.

Een middag en avond vol schaakplezier. Deelname is gratis en staat open voor zowel clubspelers als thuisschakers! Het aantal plaatsen is beperkt: maximaal 40 spelers bij het toernooi en maximaal 40 spelers bij de simultaans, dus geef je op tijd op.

Zowel het toernooi als de simultaans worden gehouden in Café-zaal D’n Beer, Dorpstraat 77 in Rosmalen

Inschrijven kan op de website van De Kentering: www.dekentering.nl/paasschaken