De allereerste Hap & Stap, een wandelevent georganiseerd door Ladies’ Circle Bossche Parels op zondag 19 maart leverde 2740 euro op. De opbrengst van dit evenement gaat naar Maatschappelijke Opvang (MO) Den Bosch, het goede doel dat de Bossche Parels dit jaar ondersteunt. Tijdens Hap & Stap liepen 200 deelnemers langs vier horecapunten in de binnenstad van ’s-Hertogenbosch waar zij een drankje en/of hapje kregen. Ook de horeca vond dat het lekker liep, kleine groepjes, overzichtelijk.

Totaal liepen 200 volwassen en kinderen mee op één van de vijf routes. De start voor alle routes was op het stationsplein van Den Bosch. Op de zondag zelf probeerden mensen nog een kaartje kopen, maar het evenement was al dagen van te voren uitverkocht. Deelnemers waren enthousiast. De drankjes en hapjes waren goed verzorgd. En het zonnige weer hielp natuurlijk ook mee. Naast verkochte Hap & Stap tickets zijn er ook donaties binnen gekomen van mensen die niet meeliepen, maar wel geld hebben gedoneerd voor MO Den Bosch.

Horeca
Bossche horeca werkte belangeloos mee en sponsorde het evenement en daarmee het goede doel doo een hapje of drankje te serveren. Deelnemende horeca waren: Café Reinders, Bar Bistro Côte, Bossche Brouwers, Jongens van de Wit, Café Herman, Chez Minée, Buurt, Bar Marie Marie, Grand Café Carras en Hello My Friend.
Thijs Honig, directeur MO Den Bosch, heeft op zondagmiddag alle deelnemende horeca persoonlijk bedankt en hen een oorkonde aangeboden die ze in de zaak kunnen ophangen. Thijs was erg te spreken over de actie: ‘Fantastisch initiatief van de Bossche Parels en ik ben heel blij dat zij de Vrouwenopvang van MO Den Bosch een warm hard toedragen. Iedereen verdient een veilig en warm thuis maar helaas is dat lang niet voor iedereen vanzelfsprekend. Mooi om te zien dat de Parels de Bosschenaren aan konden sporen tot een gezellige activiteit en daarmee een bijdrage leveren aan onze opvang.’