De bloembollen steken hun kopjes al voorzichtig boven de grond. Dan weet je dat de lente is begonnen! Ook zo’n zin om naar buiten te gaan? Kijk dan eens om je heen. Hoe ligt je (voor)tuin en je omgeving erbij? Is er nog plek voor wat meer groen? Wij helpen je met tips en soms ook onze subsidie om je te tuin te vergroenen en klimaatbestendig te maken:

Vervang tegels door mooie planten of leg een geveltuintje aan. Het water kan dan beter wegzakken in de bodem. Dat voorkomt wateroverlast en helpt tegen de droogte.

Een heg of haag zorgt voor verkoeling in de zomer en biedt schuilplekjes voor vogels.

Altijd al een hotel willen runnen? Hang een insectenhotel op in je tuin.

Werk met hoogteverschillen, zo kan regenwater beter afvloeien. Kies voor de lager gelegen delen planten die veel water nodig hebben.

Plant een boom. Wist je dat 1 boom het werk doet van 10 airco’s? Zo cool!

Als je dan toch bezig bent; zaag je regenpijp door en sluit hem aan op een regenton. Zo ontlast je het riool en kun je je plantjes voorzien van gratis en kalkvrij water in droge tijden.

Meer inspiratie én een gratis tuinontwerp vind je op www.fijninbrabant.nl/landvancuijk. Wil je niet de hele tuin op de schop maar ga jij voor een klein stukje groen? Kies dan uit een van de 3 borderplannen.