Het grootste openlucht opera-event van Nederland keert dit jaar weer terug als driedaags festival. Dat hebben de organisatoren, Opera Zuid, Philharmonie Zuidnederland en Theater aan de Parade bekendgemaakt. Opera op de Parade is hét gratis én voor iedereen toegankelijk jaarlijkse opera-evenement waar publieksbereik, -participatie en artistieke kwaliteit samenkomen.

In samenwerking met vooraanstaande partners in de stad wordt de programmering zo toegankelijk mogelijk gemaakt. Het festival vindt traditiegetrouw plaats op de Parade in Den Bosch en start op donderdag 22 juni a.s. met de opera Orphée aux Enfers van Jacques Offenbach.

Op vrijdag 23 juni staat er een operaconcert op het programma in samenwerking met het Internationaal Vocalisten Concours (IVC). Zaterdag 24 juni zal een Philmob georganiseerd worden door Philharmonie Zuidnederland waarbij amateurmusici samen met het orkest musiceren, gevolgd door een Sing Along in samenwerking met de Koninklijke Harmonie ’s-Hertogenbosch, Huis73 en een keur aan topvocalisten.