Hij was in 2019 voor het laatst te zien in theater De Lievekamp, maar dit jaar keert M.K. de Manvan terug naar het theater. Op woensdag 28 juni speelt hij Gék van paarden, een voorstelling in zijn eigen genre: paardencabaret! In de show vertelt hij uitgebreid over alle paardenperikelen die hij in zijn dagelijks leven tegenkomt.

Al jaren schrijft M.K. de Manvan hilarische columns voor paardenmagazines in binnen- en buitenland. Zijn doel: de ‘paardenvrouwen’ een spiegel voorhouden en hun echtgenoten een hart onder de riem steken. Ze zijn immers niet alleen! Hiermee is het nieuwe genre ‘paardencabaret’ dan ook geboren. M.K. de Manvan vertelt tijdens deze voorstelling droog en komisch en brengt op uiterst muzikale wijze prachtige liedjes over een leven met paarden ten gehore.

Gék van paarden

De echtgenote van M.K. de Manvan is gek van paarden, maar helaas heeft M.K. niet zoveel met deze diersoort. Sinds de start van zijn huwelijk brengt hij dankzij zijn vrouw toch dagelijks veel tijd door met paarden, groot en klein. Hij assisteert bij wedstrijden waar hij werkelijk niets van begrijpt, hij doet zijn best om het ‘paardenjargon’ te leren beheersen en als klap op de vuurpijl doet hij ook geregeld een poging om, ondanks menig blauwe plek en pijnlijke spier, het paardrijden onder de knie te krijgen… Gék van paarden wordt M.K. de Manvan dan ook, maar met geheven hoofd en de neus dicht (tijdens het uitmesten van de stallen) weet hij zich een weg te banen in de wereld van de paardenliefhebbers.

Toegangskaarten voor de voorstelling zijn vanaf € 10,00 (exclusief ticketfee) te koop via www.lievekamp.nl en aan de Theaterkassa. Telefonisch reserverenn via (0412) 64 89 22.