Keramiekatelier Cor Unum viert het 70-jarige bestaan uitbundig met een expositie in het kloppende hart van Milaan tijdens de Salone del Mobile, van 18-23 april. Hiervoor vroeg Cor Unum maar liefst 77 jonge en gerenommeerde creatieven om een bord te ontwerpen met het thema Legends & Legacy. Nooit eerder is in Milaan werk van zoveel ontwerpers, kunstenaars, architecten en andere makers te zien geweest op één expositie. Atelier Fig. bedacht een bijzonder tentoonstellingsontwerp voor het bonte gezelschap van borden van Alessandro Mendini tot Claudy Jongstra, Benno Premsela tot Studio Rens, Sergio Herman tot Maarten Baas en van Ted Noten tot Laura van Santen. 

Voor wie niet naar Milaan gaat of de bordencollectie nogmaals wil zien: op 25 mei opent de expositie Legends & Legacy bij Cor Unum in Den Bosch. Daarna zal de expositie verder reizen naar o.a. Dutch Design Week Eindhoven en Big Art. 

Over Cor Unum

Keramiekatelier Cor Unum in den Bosch, is in 1953 opgericht door Zweitse Landsheer en wordt sinds 2009 voortgezet door zijn dochter Charlotte Landsheer. Cor Unum produceert keramiek ontworpen door vooraanstaande (inter-)nationale ontwerpers, architecten, kunstenaars en andere creatieven.