Op 13 april is in een garage bij een huis in Vinkel een drugslab ontdekt. Het drugslab was op dat moment niet in werking. Ook werd er geen drugs aangetroffen. Wel tientallen vatten en jerrycans. De huurder van de woning is door de politie opgepakt. De woning is in bezit van de gemeenschappelijke regeling Heesch West.

Dat is een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Bernheze, Oss en ‘s-Hertogenbosch. Burgemeester Mikkers heeft de garage van het pand per direct gesloten en is voornemens de hele woning te sluiten op basis van opiumwet 13b.

Leegstandsbeheer

Het samenwerkingsverband tussen de drie gemeenten voert de ontwikkeling van het bedrijventerrein Heesch West uit. Daarom zijn verschillende panden in de omgeving door deze gemeenten gekocht. Onder meer het betreffende adres. De woning werd tijdelijk verhuurd. De huurder woonde er sinds afgelopen zomer en is door onze beheerders gescreend.

Burgemeester Mikkers: “Een drugslab tast de leefomgeving aan. Het zorgt voor gevaar in de omgeving. Denk aan brandgevaar, maar ook de verspreiding van gevaarlijke stoffen. Daarom sluit ik de garage. Zelfs met regelmatige controle is hier misbruik gemaakt van een verhuurde woning. Dat zie ik als een bevestiging aan alle verhuurders om hier alert op te zijn.”