Aanstaande zaterdag, 16 april 2023, huldigt het bestuur van OJC ROSMALEN René Geerts; hij speelde vorige week zijn 250e wedstrijd in het eerste elftal van OJC.

 

De huldiging vindt plaats op het hoofdveld van OJC ROSMALEN, voorafgaand aan de wedstrijd van OJC1 tegen DEM. Aanvang: 13.55 uur

Carrière René

Zoals zoveel jongetjes van zijn leeftijd, droomde ook de kleine René van een carrière als profvoetballer. Hij startte bij Avanti ’31 in Schijndel en werd al vroeg gescout door PSV, waar hij drie jaar in de jeugd speelde. Na een overstap naar FC Den Bosch en daarna NAC, moest hij toch accepteren dat het profvoetbal er voor hem niet inzat. Hij keerde terug naar de amateurs bij RKSV Rode, en via Schijndel kwam hij in 2011 bij OJC terecht. En behalve twee jaren bij OSS’20 speelde hij tot en met dit seizoen 11 seizoenen in het eerste elftal.

 

René maakte zijn debuut op 21 augustus 2011 in de bekerwedstrijd tegen Brabantia, en speelde sindsdien zo’n 18.500 minuten in OJC1, onder achtereenvolgens de trainers Dennis Dekkers, David Vecht en Willem Leushuis.  In al die seizoenen waren er uiteraard verschillende hoogtepunten. Te beginnen met het kampioenschap in 2014 in de Hoofdklasse, waardoor OJC promoveerde naar de Topklasse, destijds het hoogste amateurniveau. Ook de bekerwedstrijd tegen Sparta (na verlenging met 2-3 verloren) en de promotie naar de derde divisie in 2022 waren hoogtepunten.

 

Naast het veld

Maar René deed meer; ook op maatschappelijk gebied greep René de kans zich bij OJC te ontwikkelen. Voor zijn afstudeeropdracht (opleiding Sportmarketing, Hogeschool van Amsterdam) onderzocht hij hoe sportcomplex De Groote Wielen ook buiten de gebruikelijke voetbal- en trainingsuren ingezet kon worden. Na zijn studie zette René zich in voor de sponsorcommissie en werd een van de initiatiefnemers voor de jaarlijkse veiling en de Business League. Als directeur van HTG is hij ook als sponsor nog betrokken bij OJC.