De thuiswedstrijd tegen DEM uit Beverwijk stond in het teken van het jubileum van René Geerts én in het teken van het rechtzetten van de smadelijke uitnederlaag tegen DEM. Het werd toen door een onherkenbaar OJC 5-1 voor de thuisploeg, maar nu waren de rollen omgedraaid.

Beide doelstellingen werden met vlag en wimpel gehaald. Jubilaris Geerts kreeg zijn mijlpaal…. 250 wedstrijden, zowel binnen als buiten het veld, werden door de vereniging feestelijk gevierd. Voor de wedstrijd waren er gebakjes met de foto van de jubilaris, op het veld werd René toegesproken door bestuurslid Bernard Brouwer en nadien werd hij – samen met zijn familie – in het zonnetje gezet.

Het OJC-team had zich voorgenomen om René een overwinning te schenken om deze dag nog mooier te maken en daar slaagde de ploeg in. DEM was kansloos en creëerde geen enkele uitgespeelde mogelijkheid gedurende 90 minuten. De defensie van de thuisploeg stond als een huis. OJC daarentegen kreeg met name in de tweede helft meerdere goede kansen en het was topscorer Dennis Knuiman die uiteindelijk, na een steekbal van Joep van der Velden, de dik verdiende winnende goal maakte: 1-0.

De twaalfde overwinning in deze sterke competitie was daarmee een feit. Zondag gaat de reis naar Haaksbergen, waar HSC’21 de volgende tegenstander is.

Foto’s:  Henk Hubers