SOC is door SBB ( Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) gecertificeerd tot erkend leerbedrijf. Dit betekent dat jongeren die bijvoorbeeld een MBO-opleiding volgen tot acteur stage kunnen lopen tijdens onze producties.

Oss Cultureel ondersteunt graag op zo diverse mogelijke manieren de talentontwikkeling bij jongeren. Tijdens de producties zorgt SOC voor professionele begeleiding. De studenten doen tijdens de stage ervaring op binnen de culturele beroepspraktijk.

‘Tijdens de komende productie Oeverloos Theaterroute in Lith mogen we ook zo’n 8 studenten begeleiden. Van het MBO en het HBO. Zij krijgen de kans om te werken en leren in een professionele productie. Dit is voor hen leuk, maar ook wij verwelkomen graag deze talentvolle jongeren. We begeleiden hen graag bij de eerste stappen van hun carrière in het culturele werkveld’