Scoutingband Jeroen Bosch, speltak van Scouting Hitham start op 10 september (bij voldoende aanmeldingen) met een Blazersklas onder leiding van Marion  Zwanenberg-Neefs.

Met de Yamaha Blazersklas methode leer je als groep vanaf nul samen te spelen. Er is geen voorafgaande kennis nodig. Als die er wel is, dan zijn er nog steeds voldoende uitdagingen.       
 Binnen korte tijd kan er samengespeeld worden en zelfs concerten gegeven worden.

De speler kiest zelf op welk aangeboden blaasinstrument hij of zij gaat spelen. Dat gekozen instrument hoeft niet te worden aangeschaft; deze krijgt men gedurende de opleiding in bruikleen van de Blazersklas Jeroen Bosch.                                                                                                                                        

Uniek aan deze Blazersklas is dat, niet alleen de jeugd vanaf 10 jaar, maar ook hun ouder(s)  in kunnen stappen.  Een erg leuke uitdaging om als ouder/kind samen muziek te maken en samen een instrument te leren spelen. Uiteraard zijn volwassenen zonder kinderen (tot 60 jaar) ook van harte welkom, net als kinderen die zonder hun ouder(s) willen meedoen.

Marion Zwanenberg-Neefs heeft op het Rodenborch College in Rosmalen 17 jaar geleden de eerste blazersklassen van Nederland opgezet en succesvol geleid. Tegenwoordig werkt ze voor Yamaha Music Europa als senior keyteacher. Met haar haalt de Scoutingband Jeroen Bosch een enorme berg ervaring in huis en zijn de toekomstige leerlingen verzekerd van een uitstekende opleiding.

De repetities zullen plaats gaan vinden op zondagen van 11 uur tot 12 uur in onze blokhut van  Scouting Hintham, Vliertsesteeg 16 in Rosmalen.

De leden van Scoutingband Jeroen Bosch nemen actief zitting tijdens de repetitie van deze Blazersklas om samen met Marion de leerlingen te begeleiden. In de toekomst is het mogelijk om het geleerde toe te passen in de scoutingband, welke in een fanfare bezetting speelt en er dus makkelijk ingestroomd kan worden.  De scoutingband geeft een tiental optredens per jaar, variërend van seizoen openingen, kerst concert, aubade  tot concoursen en soms ook een optreden in het buitenland. De band bestaat uit leden in dezelfde leeftijd als die van de blazersklas.

Muziek maken is naast leuk ook enorm goed voor je, doordat je zowel noten aan het lezen bent als met je handen bezig bent worden je hersenen heel actief gebruikt.

Indien er nog vragen zijn of als iemand zich meteen wil aanmelden, stuur dan een e-mail naar  blazersklas@scouting-hintham.nl   We houden je dan op de hoogte van de open dag , waar iedereen alle instrumenten mag uitproberen en een keuze kan maken.