Van dinsdag 2 tot en met maandag 29 mei is in de Mariakapel van de Sint-Janskathedraal te ‘s-Hertogenbosch de expositie ‘Bloemen voor Maria’ te bezichtigen. Keramiekcursisten van Huis73 hebben de afgelopen periode binnen het thema ‘Bloemen voor Maria’ vazen gemaakt welke de gehele maand mei de Mariakapel sieren. 

De feestelijke opening van de expositie vindt plaats op dinsdag 2 mei om 17:00 uur. Bezoekers van de expositie worden uitgenodigd om, geheel in de traditie van de meimaand, bloemen mee te nemen om de geëxposeerde vazen mee te vullen. Het meenemen van bloemen kan vanaf het openingsmoment gedurende de gehele expositieperiode. De meegenomen bloemen mogen achtergelaten worden bij de ingang van de Mariakapel, waarna de bloemenvrouwen van de Sint-Jan plaatsen deze in de vazen zullen plaatsen.  

De expositie ‘Bloemen voor Maria is van 2 tot en met 29 mei te zien in de Mariakapel van de Sint-Janskathedraal, Torenstraat 16 in ‘s-Hertogenbosch. Geopend op maandag t/m zaterdag van 8:00 -17:00 uur en op zondag van 09:00 – 17:00 uur. Gratis toegang!