Op 4 mei vindt de veertiende editie van Theater Na de Dam plaats, een landelijke

theatermanifestatie met meer dan 120 voorstellingen die betrekking hebben op de Tweede

Wereldoorlog. Dit jaar zijn er in Brabant zes voorstellingen geprogrammeerd, in Den Bosch, Eindhoven, Tilburg, Breda en het land van Cuijk.

May Rooijakkers en Irene Ruijs – Een nummer mijn naam

Een indringend portret van een jonge Joodse vrouw, de 19-jarige Flora, die als enige van haar familie

verschillende concentratiekampen wist te overleven. Ze weet zich een plaats te verwerven in het kamporkest. Hieruit put ze de kracht om zich staande te houden onder deze uiterst moeilijke omstandigheden.

4 mei – 20:00 uur – Catharinakerk, Den Bosch

 

Club Duif – Dr. Jazz

Club Duif duikt in het leven van een vooraanstaand Luftwaffe-officier die zich tijdens de Tweede Wereldoorlog, tegen het beleid van zijn naziregime in, ontpopte tot ambassadeur en beschermer van de jazz. Hij noemde zichzelf: Dr. Jazz. Bijgestaan door drie muzikanten en omringd door geluidsdragers zoals spraakrecorders, bandrecorders, radio’s en platenspelers, neemt Daniël van Duijvenbooden je mee op zijn reis vol persoonlijke inzichten en onverwachte ontmoetingen; van Jules Deelder tot Stanley Kubrick en van Joseph Goebbels tot Django Reinhardt.

3 mei – 20.15 en 4 mei – 21:00  – Verkadefabriek, Den Bosch