In het weekend van 9 t/m 11 juni vindt het Nederlands Gregoriaans Festival plaats in ’s Hertogenbosch. Een logische plaats, vindt artistiek leider van het festival Rens Tienstra, omdat de gregoriaanse traditie overal terug te vinden is in de geschiedenis van de stad: er klinkt sinds vele eeuwen gregoriaans in de prachtige Sint Jan. De stad heeft een aantal muziekgezelschappen met specialisatie in dit muzikale erfgoed.

Tijd voor de introductie van een eeuwenlange traditie in een passend decor waar zowel de kenner   als de leek hun harten kunnen ophalen en zich drie dagen lang kunnen onderdompelen in diverse programma’s.

Wie het festival bezoekt kan naast de muziek ook genieten van workshops, muziektheater, vertellingen en meer. De hotspot is de Sint Jan, maar ook andere kerken en gebouwen zetten hun deuren open voor een beleving van bezinning en een bijzondere ervaring.

Het Nederlands Gregoriaans festival wordt georganiseerd door de Stichting Amici Cantus Gregoriani. Info: www.gregoriaansfestival.nl