De strandbaden Oosterplas en Engelermeer gaan op maandag 15 mei weer open voor publiek. In de eerste twee weken van mei waren medewerkers bezig met het opbouwen en schoonmaken van de strandbaden.

Vanaf 15 mei zijn onze toezichthouders dagelijks aanwezig tijdens openingstijden tussen 9.30 en 17.30 uur. Bij slecht weer sluit de post om 16.00 uur. Het kan voorkomen dat er geen toezicht aanwezig is en dat ook de EHBO-post en het toiletgebouw niet open zijn. Met borden en vlaggen is dat voor bezoekers zichtbaar bij aankomst. We proberen dit zoveel mogelijk te voorkomen. Op de strandbaden in de wijk De Groote Wielen en de Zuiderplas is geen toezicht.

Graag aandacht voor deze huisregels

In het zomerseizoen zijn tussen 1 mei en 1 oktober honden niet toegestaan op strandbaden.
Fietsen plaatsen in de fietsenstalling.
Afval neem je het liefst mee naar huis terug of gooi je weg in de vuilnisbakken.

Zo kom je veilig in en uit het water!

Ga je zwemmen in een meer of de zee? Zwemmen in open water kent risico’s. Denk aan sterke stroming (mui) of kramp door bijvoorbeeld plotselinge temperatuurverandering. Spreek daarom altijd van tevoren af wie jou in de gaten houdt tijdens het zwemmen.

Waterkwaliteit

De waterkwaliteit van de strandbaden wordt het hele seizoen bewaakt door de Omgevingsdienst van de Provincie. Kijk voor actuele informatie, ook over blauwalg, op: www.zwemwater.nl