Zondag 14 mei, hebben veel auto’s een lange tijd vastgestaan in de parkeergarage St. Jan. Door een storing was het niet mogelijk de parkeergarage met de auto te verlaten, omdat de rolluiken gesloten bleven. Met behulp van de brandweer is er een uitrijmogelijkheid gemaakt in de rolluiken.

Parkeerplaatsen vervallen

Afgelopen dagen zijn parkeerverdiepingen -2 en -3 niet bruikbaar geweest. Inmiddels zijn deze verdiepingen weer geopend. Er is weer volop plek om te parkeren op alle verdiepingen. In afstemming met de brandweer vervallen er (tijdelijk) een aantal parkeerplaatsen. Ongeveer 210 parkeerplaatsen zijn hierdoor niet te gebruiken. Deze parkeerplaatsen zijn afgezet middels hekwerken, zodat hier niet geparkeerd kan worden. Zodra de rolluiken vervangen zijn, kunnen deze parkeerplaatsen weer gebruikt worden. Hier wordt hard aan gewerkt, maar het is op dit moment niet duidelijk wanneer de rolluiken vervangen worden.

Parkeergarage vol

Normaal gesproken staat parkeergarage Sint Jan deze periode vaak vol. Door het mooie weer en de evenementen in de stad deze maand. Met het vervallen van de parkeerplaatsen zal de parkeergarage sneller vol zijn. Parkeer dan in onze transferia vanaf hier met de bus naar het centrum. Neem je liever een gratis leenfiets dan de bus? Scan je uitrijkaart bij het fietsuitgifte systeem en geef aan hoeveel fietsen je wilt lenen. Per uitrijkaartje kun je maximaal vier fietsen lenen.