Op zoek naar een vakantiebestemming waar je voor een avondje uit eten gaan niet je portemonnee over de kop hoeft te gooien? Denk dan eens aan een vakantie in Kosovo of Bosnië. Hier betaal je van alle Europese landen het minst voor een driegangendiner en een halve liter bier.

Dit blijkt uit een analyse van de Cost of Living Index door Kortingscode.nl. Het online kortingscode platform maakte een vergelijking tussen Nederland en alle andere landen in Europa. In Kosovo ben je €20,50 voor een driegangendiner en een halve liter bier. In Bosnië is dit €25,40. In Zwitserland betaal je daarvoor het meest: € 117,39. In Nederland betaal je gemiddeld €75.

Goedkoop de kroeg in

Een avondje flink doorhalen? Dat kun je prijstechnisch het best doen in Armenië. Hier betaal je maar €1,44 voor een halve liter pils. In Noorwegen betaal je bijna zes keer zoveel voor je goudgele rakker: €8,30. Ook in IJsland (€8,22) en Israël (€7,56) betaal je de hoofdprijs. Een rondje door Oost-Europa op de planning? In Kosovo, Bosnië, Hongarije, Roemenië, Noord-Macedonië en Servië drink je je biertje nog voor onder de €1,75.

Nederland ruim boven gemiddelde

De prijzen in ons land liggen ver boven het Europese gemiddelde. Een tafeltje voor twee met een driegangendiner en een glas bier kost je gemiddeld €75. Het Europese gemiddelde ligt op €61,16. Bij onze zuiderburen ben je met €83 iets duurder uit. In Duitsland leg je voor hetzelfde avondje uit namelijk €59 neer.