Overgewicht zorgt bij kinderen soms al op jonge leeftijd voor gezondheidsproblemen. Om kinderen en hun omgeving te begeleiden bij een gezonde leefstijl, is deze week in ‘s-Hertogenbosch gestart met de Gecombineerde Leefstijl Interventie Jeugd.

Het hele gezin wordt met de aanpak twee jaar lang door een kinderleefstijlcoach begeleid naar een gezonder leven. GGD Hart Voor Brabant, Jeroen Bosch Ziekenhuis, de gemeente ‘s-Hertogenbosch, Bossche (huis)artsen en zorgverzekeraars CZ en Coöperatie VGZ werken samen voor een gezonde toekomst van de Bossche jeugd.

De gemeente ‘s-Hertogenbosch loopt hiermee vooruit op de landelijke ketenafspraken om de aanpak in 2024 op te nemen in de basisverzekering.

Begeleiding bij gezonde keuzes en gewoonten

Bij de Gecombineerde Leefstijl Interventie voor kinderen tussen de 4 en 18 jaar werkt de kinderleefstijlcoach twee jaar samen met het hele gezin om de leefstijl van het kind en de omgeving te verbeteren.