Muzelinck, Centrum voor de kunsten, en theater De Lievekamp starten gezamenlijk met Theaterschool Oss; nieuwe cursussen en workshops op het gebied van theater. Theaterschool Oss gaat in september van start met musicallessen voor kinderen in de leeftijdsgroepen 6-8 jaar, 9-11 jaar en 12-15 jaar. Geïnteresseerden kunnen zich vanaf nu aanmelden voor het cursusaanbod via de website van Muzelinck.

 

De musicalcursus in spel, zang en dans voor kinderen en jongeren vinden gedurende het gehele seizoen plaats in de theaterstudio van Muzelinck. Verschillende activiteiten in De Lievekamp, zoals het bezoeken van een voorstelling, zijn ook onderdeel van het lesprogramma. Het cursusjaar wordt afgesloten met een eindpresentatie in theater De Lievekamp. Gedurende het hele seizoen wordt het aanbod van Theaterschool Oss uitgebreid met workshops en masterclasses, zoals rondleidingen in het theater en inspiratiesessies op het gebied van theatertechniek. Deze extra activiteiten voor zowel kinderen als volwassenen zijn los van het musical lesprogramma te volgen.

 

Nieuwe impuls op samenwerking

 

Theaterschool Oss is het eerste resultaat van de nieuwe impuls op de samenwerking tussen Muzelinck en De Lievekamp zoals die wordt vormgegeven in de nieuwbouwplannen aan de Raadhuislaan: een groot theater met alle faciliteiten in combinatie met alle facetten van kunsteducatie en -participatie in één nieuw gezamenlijk gebouw. Door samen op deze vernieuwende manier het cursusaanbod vorm te geven worden krachten gebundeld en geeft Theaterschool Oss hierdoor een extra dimensie aan het lesaanbod in de regio. Theaterschool Oss heeft dan ook de ambitie om te groeien en in de toekomst een compleet programma te bieden op het gebied van theater.

 

Ook dit jaar is weer te zien hoe zeer kinderen genieten van het uitvoeren van bijvoorbeeld de groep 8 musicals in een échte theaterzaal. Muzelinck en De Lievekamp verwachten dan ook veel animo voor de musical jaarcursussen die in september starten. Geïnteresseerden kunnen zich vanaf nu aanmelden voor het cursusaanbod via de website van Muzelinck (Cursussen, Theaterschool Oss) en voor de extra activiteiten via de website van theater De Lievekamp.