Voor mensen met dementie is het vaak moeilijk te ontspannen, zich uit te drukken of contact te maken. Ook kan er sprake zijn van vermindering van activiteit en het geheugen.

Hier kan muziek een positieve rol in spelen. Muziek kan bepaalde herinneringen en emoties oproepen en daarmee de stemming positief beïnvloeden.

 

Mensen met dementie kunnen vaak nog goed meezingen met een melodie, terwijl allerlei andere zaken worden vergeten. Muziek ondersteunt op die manier het geheugen. Muziek heeft ook invloed op het gedrag van iemand met dementie.

Mensen met dementie kunnen rustiger worden en zich meer ontspannen. Maar het kan ook activeren en afleiding geven op stressvolle momenten. Op deze avond laat muziektherapeut Monique Joosten van zorgexpert Vivent u zien én ervaren wat muziek met je kan doen.

Praktische informatie:

Het Alzheimer Café vindt plaats in het restaurant van woonzorgcentrum Vivent De Hooghe Clock op de Klokkenlaan 85 in ‘s-Hertogenbosch. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Het programma start om 19.30 uur en eindigt om 21.30 uur. De toegang is gratis. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gespreksleiders:

Marieke Soontiëns, psycholoog Vivent, 088 – 163 74 50 (secretariaat) en

Ghis Boot, casemanager dementie, 06 – 22 99 50 76.

 

Of kijk op de website van Vivent www.vivent.nl.