Aan de start van dit open Nederlands Kampioenschap verschenen de Rosmalense lifesavers herkenbaar aan hun geel blauwe capjes. Het capje is een soort van badmuts welke je draagt  voor de zichtbaarheid en herkenbaarheid, iedere brigade heeft zijn eigen kleurencombinatie. Omdat het een open NK is mochten er ook buitenlandse clubs meedoen, afgelopen weekend namen er enkele Belgische brigades deel aan de wedstrijd.

In de regen kwamen we aan. Tent op zetten, materiaal klaarmaken en ons zelf klaar maken voor de wedstrijddag. Vanwege het weer heeft de organisatie geschoven met onderdelen, bij de Ocean ben je hier afhankelijk van, net als dat we afhankelijk zijn eb en vloed en alle andere weersinvloeden.

De dames begonnen met het onderdeel beachrun. Malaika van Helvoort kwam na 2 km rennen op het strand als 3e in haar leeftijdscategorie over de finish. Een mooie start van de wedstrijddag.
De heren begonnen aan de waterlijn met de boardrace, met je board door de branding, om de boeien en weer terug naar het strand. Met lekkere golven van zaterdag een leuke avontuurlijke tocht. Onze Rosmalense lifesavers behaalden, net als op de surfrace, allen de finale.
In de ochtend werd regen afgewisseld door droge perioden, veel wind, helaas weinig zon.
Ook de dames gingen lekker op de boardrace en surfrace, ook zij kwamen de series door en behaalden de finales.
Voor de pauze nog werd er op het strand gesprint. Wie is het snelste over een afstand van 90m door het losse zand. Rosmalense Daniël Scholten wist hier het NederlandsKampioenschap binnen te rennen met de gouden medaille. Yvar van Helvoort eindige als 2e Nederlander. Ook master Michiel Dona, trainer, coach en sporter, had een succesvolle zaterdag aan de Ouddorpse kust. Op de onderdelen boardrace en surfrace werd hij Nederland Kampioen in zijn leeftijdsklasse. Een zilveren medaille werd behaald toen Michiel als 2e over de finishlijn kwam bij de 1 km beachrun, de masters rennen hier 1 km, in tegenstelling tot de junioren en senioren die 2 km moeten rennen door het mulle strand zand. Ook op de 70m beachsprint rende Michiel goed door. Op dit onderdeel werd hij 3e.


Zondag startte met zon en veel wind. Schuimkoppen op de zee, hoge golven en flinke stroming gooide helaas roet in het eten. De water onderdelen in de ochtend werden afgelast.
De heren startten met beachflags waar, na de series, werd gestreden voor plek 1, 2 en 3, allen bezet door Rosmalen. Titel verdediger Daniël Scholten wist hier net wat sneller op te staan, draaien en sprinten naar de laatste flags. Hij eindigde boven Yvar van Helvoort en Daan Geurts – van Kessel op de 1e plek en werd dus Nederlands Kampioen beach flags. Ook Sam Geurts – van Kessel wist zich zelf naar de finale te rennen en een 3e plek te bemachtigen. Boven Sam eindigde een Belgische sporter, wat maakte dat Sam 2e van Nederland werd. Michiel Dona pakte van alle masters op de beachflags een mooie 3e plaats.


Vanwege de flinke stroming en harde wind werden helaas alle onderdelen in de middag afgelast. Veiligheid boven alles, hoewel in deze omstandigheden de lifesaving ski race of de Ocean(wo)man afronden zou een hele mooie, spannende ervaring zijn. Wel hebben een aantal sporters van de gelegenheid gebruikt gemaakt om even onder deze omstandigheden nog even lekker te trainen.

Naast de individuele onderdelen werd er ook als team gestreden voor de titel Nederlands Kampioen. Helaas zijn ook hier meerdere onderdelen van afgelast door de omstandigheden. Van de onderdelen welke wel zijn doorgegaan is het totaal klassement opgemaakt. Ons junioren heren team eindigde op een 2e plek, Michiel eindigde met zijn master team op de 1e plaats.

Wat een wedstrijd weekend met super prestaties. Nog een training van de week en dan volgende week de Filcow cup in België. 

De wedstrijdcommissie.