Eigenaars Onika en Fred Zoon van Kinderdagverblijf Naar de Boerderij geven hun stokje door aan Kanteel. Ze hebben afgelopen jaren vol enthousiasme en samen met hun team, het Kinderdagverblijf Naar de Boerderij tot bloei gebracht. En nu bouwt Kanteel verder door. Met deze kinderopvanglocatie heeft Kanteel een mooie aanvulling op hun bestaande kinderopvang aanbod in de regio Rosmalen.

Naar de Boerderij heeft besloten verder te gaan onder de vlag van Kanteel Kinderopvang per 1 oktober 2023. Hiermee breidt Kanteel Kinderopvang haar activiteiten uit in regio Rosmalen. Met Kinderopvang Naar de Boerderij heeft zij hier nu een gevarieerd en uitdagend aanbod aan kinderdagverblijven. Ghislaine Fonteijn, directeur-bestuurder van Kanteel vertelt: “Als maatschappelijke kinderopvang kijken we altijd naar kansen hoe wij kunnen bijdragen aan toegankelijke kinderopvang voor ieder kind. Wij zijn blij met het vertrouwen dat Onika, Fred en het team hebben in Kanteel en we kijken dan ook naar uit om samen met het team deze mooie locatie verder te versterken.”

Waarom deze keuze?

De wet- en regelgeving vraagt steeds meer van kinderopvang organisaties. Er verandert steeds vaker iets en dat vraagt om een snelle, doordachte en professionele aanpak. Iets waar steeds meer kleinere organisaties tegenaan lopen.

Onika: “We hebben Kanteel leren kennen als een prettige en betrouwbare organisatie, die beschikt over een goede backoffice met veel kennis van de kinderopvang en de nieuwe wetgeving. Dat geeft ons het vertrouwen dat wij onze locatie met een gerust hart kunnen overdragen. Zo krijgen wij na 7 jaar meer tijd voor onszelf en ons gezin”. Wat deze overgang betekent voor medewerkers, ouders en kinderen is Kanteel zorgvuldig aan het onderzoeken. Ghislaine Fonteijn vult aan: “Wij vinden het belangrijk dat iedereen gezien en gehoord wordt. Dat is ons uitgangspunt. We proberen de overgang voor alle betrokkenen zo soepel mogelijk te laten verlopen en de veranderingen vooral positief te laten zijn.”

Agrarische kinderopvang is niet nieuw voor Kanteel. Ook in Uden heeft Kanteel een kinderdagverblijf op de boerderij. Kinderdagverblijf Beestenbende, welke onlangs haar 10-jarig bestaan vierde. Bij kinderopvang op een boerderij gaat op een vloeiende wijze veel aandacht naar buiten en bewegen. Een trend die Kanteel ook doorzet op haar andere locaties. En naast deze ervaring blijft Kanteel, als maatschappelijke kinderopvang, zich inzetten voor kansengelijkheid en toegankelijke kinderopvang voor alle kinderen.

Over Kanteel Kinderopvang:

In de regio Den Bosch, Rosmalen, Zaltbommel en Maashorst e.o. heeft Kanteel Kinderopvang zo’n 40 kinderopvang locaties voor kinderen van 0-13 jaar. In verschillende buurten en wijken en zonder winstoogmerk. Met kinderdagverblijven, peuteropvang en buitenschoolse opvang stimuleren de pedagogisch professionals van Kanteel de ontwikkeling van ieder kind. Voor meer informatie over Kanteel, de locaties en het aanbod bekijk www.kanteel.nl.