Na een verhuizing van drie weken verwelkomt Weener XL vanaf vandaag bezoekers op haar nieuwe adres aan de Oude Vlijmenseweg 200. Het werk- en ontwikkelbedrijf van de gemeente ‘s-Hertogenbosch betrekt hiermee een van de meest duurzame gebouwen in de regio.

Na jaren van voorbereiding is het zover. Op maandag 10 juli opende Weener XL de deuren van haar nieuwe locatie. Verhuizen was noodzakelijk, vanwege de veroudering van het vorige gebouw dat sinds 1966 gevestigd was aan de Van Herpensweide 1 in de wijk Orthen. Het nieuwe gebouw biedt tal van verbeteringen op het gebied van duurzaamheid, bereikbaarheid, toegankelijkheid, klimaatbeheersing, lichtinval, gezonde voeding en beweging. Met name op het gebied van duurzaamheid onderscheidt het zich. Het gebouw is grotendeels opgetrokken uit herbruikbare en milieuvriendelijke materialen en is volledig energieneutraal.

Bestaanszekerheid

Weener XL is onderdeel van de gemeente ‘s-Hertogenbosch en helpt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij het vinden en behouden van passend werk. Daarnaast is Weener XL verantwoordelijk voor het verstrekken van uitkeringen op grond van de Participatiewet, het bieden van ondersteuning aan mensen die niet in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien en inburgering.

Officiële opening

Op zaterdag 7 oktober 2023 organiseert Weener XL een feestelijke open dag en vindt de officiële opening plaats. Hierbij zijn alle geïnteresseerden welkom voor een kijkje in het gebouw en uitgebreide informatie over Weener XL.