Steeds meer mensen hebben moeite met het betalen van hun energierekening omdat de prijs van gas en elektriciteit flink is gestegen. Daarom heeft gemeente ‘s-Hertogenbosch het Bossche Bespaarteam opgezet. Die helpen jou graag kosteloos door energiebesparende producten te plaatsen!

Sinds oktober 2022 hielp het Bossche Bespaarteam al ruim 1000 huishoudens gratis met het besparen van energie. Ze draaiden 5000 ledlampen in, installeerden 1000 radiatorventilatoren en plakten 300 tochtstrippen. Het team wordt positief beoordeeld. Het krijgt een 8.6 van de bewoners waar ze langs zijn geweest. 

Wat doet het Bossche bespaarteam?

Jouw hulpvraag staat centraal. Wat heb jij nodig om energie te besparen? Helpen wij jou op weg met een klusser die energiebesparende klusjes in huis doet? Of wil je ook financiële hulp en advies? Waar bij jou de behoefte ook ligt, we denken met je mee en sturen de juiste mensen naar je toe.

Klusser

De klusser doet slimme aanpassingen in je huis waarmee je energie bespaart, zoals radiatorfolie of tochtstrips plaatsen.

Financiële hulp

De financiële hulp kijkt samen met jou naar jouw energieverbruik en bespreekt met jou wat je nog meer kunt doen om te besparen. Daarnaast kan de financiële hulp jou advies geven over andere geldzaken.

Aanmelden: Hoe werkt het?

Stap 1: Aanmelden

Meld je aan via de ‘aanmelden’ knop of bel naar de gemeente zodat we samen het aanmeldformulier in kunnen vullen: (073) 615 51 55. Je kunt ook terecht bij één van de wijkpleinen.

Stap 2: Afspraak inplannen

Wij nemen telefonisch contact op. We spreken samen een datum en tijdstip af waarop het Bossche Bespaarteam bij je langskomt. 

 Stap 3: Bezoek Bossche Bespaarteam

Het Bossche Bespaarteam komt bij je thuis op de afgesproken tijd. Het team dat langskomt werkt in dienst van de gemeente en stelt zich bij binnenkomst aan je voor. Hoelang de werkzaamheden duren, dat verschilt per woning. Houd rekening met maximaal 1,5 uur.

Hulp bij geldzorgen

Heb je vragen over geldzaken of maak je je zorgen om je eigen situatie? Eerste Hulp Bij Geldzaken kan je hierbij helpen. Je krijgt hier gratis hulp en advies van medewerkers die veel weten over geldzaken. Samen met jou zorgen ze dat je weer grip op je geld krijgt en dat je schulden voorkomt. Neem contact op via: (073) 615 51 55. Of kom op werkdagen tussen 9:00 en 16:00 uur langs bij het loket (Weener XL, Van Herpensweide 1, ’s Hertogenbosch). Je hoeft geen afspraak te maken. We helpen je graag.